typelesonline

Over Typeles Online

Gratislerentypen.nl is een gratis typecursus voor jong en oud, door de eenvoudige opzet toegankelijk voor kinderen en senioren.

Je kunt hier niet alleen blind leren typen, maar je kunt het blind typen hier ook oefenen om de typevaardigheid te verbeteren.

Geschiedenis

Het zal rond het jaar 2000 zijn geweest dat mijn vader besloot dat hij blind met 10 vingers wilde leren typen.

Hij tekende een toetsenbord op papier en begon daarop te oefenen met behulp van een instructieboek, ooit in een ver verleden nog gebruikt door mijn broer.

Als ICT-er bedacht ik me dat dat toch veel handiger zou moeten kunnen, en ik bouwde een eerste versie van wat later typelesonline.nl zou worden.

Uitgangspunt was (en is nog steeds): In korte oefeningen systematisch zo snel mogelijk de belangrijkste toetsen op het toetsenbord afwerken, om vervolgens typevaardigheid op te doen in de dagelijkse praktijk.

Tot mijn verbazing voltooide mijn vader, een ras-echte digibeet, alle oefeningen binnen 3 weken waarna hij blind kon typen! Vervolgens heb ik de website verder uitgebouwd en is 'ie geworden tot wat 'ie nu is.

Privacy

Om privacy issues te voorkomen bewaar ik geen persoonlijke gegevens, ik gebruik alleen cookies die worden opgeslagen op jouw eigen systeem.

Deze website is onderdeel van typelesonline.nl, opgericht met dank aan, en mede mogelijk gemaakt door:

Anton Beuker
(1936-2016)

Ik wens jou veel plezier en succes met de typecursus!

Bevindingen

Heb je vragen, opmerkingen of suggesties om de website te verbeteren, laat het mij dan weten via bovenstaand formulier!